mandag 1. september 2014

Kjøttkaker ala Karin


Måtte prøve meg på en ny type kjøttkaker og trommet ihop litt forskjellig og de ble kjæmpe gode.
Hemmeligheten ved å få saftige kjøttkaker lærte jeg av en kokk en gang og han sa ikke stek de helt 
ferdige. Han stekte de slik at de fikk en steke skorpe og lot de så trekke i buljong vann i 10 minutter.
På denne måten får man saftige kjøttkaker.

Oppskriften jeg trommet ihop:

2 pk kjøttdeig
3 dl melk
1 dl havregryn
3 sjalottløk
2 fedd presset hvitløk
ca 2 ts salt
ca 1 ta allehåne eller ingefær
litt malt muskatnøtt
litt pepper
litt smør til stekingen

vann, buljong og 1 løk til å trekke kjøttkakene i etter stekingen.

Rens og kutt løken i en foodprosessor.
Ha melken i en bolle og ha i havregryn, la dette svelle litt.
Tilsett så alle resterende ingrediensene sammen med den kuttede sjalottløken.
Ikke miks for lenge da blir de seige.

Varm så en stekepanne og smelt litt smør.
Form passe store kjøttkaker og stek de til de får en passe stekeskorpe på begge sider.
Legg de i en bolle mens kraften kokes opp.
Koking av kraft:
ca 1,5- 2 l vann
1 løk
buljong terning eller pulver

Kok dette opp og senk varmen eter oppkok.
 Legg kjøttkakene i buljongkraften og la de trekke ca 10 minutter.

Bon appetitt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar