Søndag betyr brødbaker dag her i huset :)
Trommet i hop av det melet jeg hadde i skapene og resultatet blei knasende bra.
De ble saftige og god på smak.
Til 4 brød:
3 dl kokende vann
100 gr hvete helkorn
100 gr solsikke kjerner
100 gr linfrø
100 gr sesamfrø
Bland dette i en bolle og la det bli fingervarmt
8 dl melk
2 dl vann
2 pk tørrgjær
200 gr sammalt hvete grov
100 gr sammalt hvete fin
ca 1,5 kg hvetemel
2-3 dl fin raspet gulerot
3-5 dl yoghurt naturell
1 ss lys sirup
3 ts salt
1 ss olje
Varm melken og vannet til 37 grader.
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin.
Tilsett revet gulerot og kornblandingen og bland godt.
Ha så i den lunkene melken og yoghurt og begynn å ha i litt og litt hvetemel til en passe deig.
La deigen heve i en time, lag så 4 brød og legg dem i smurte brødformer.
Etterhev i ca 40-50 minutter.
Stek ved 200 grader i ca 50 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar