tirsdag 11. oktober 2011

Spansk kylling


Dette ble en smaks full og saftig kylling middag. Og den løksausen det blir i under delen av forma er bare helt herlig. Stekte potetbåter samtidig som kyllingen og takk og lov for den flotte oppfinnelsen av varm luftovner, den er bare genial :)

Til 4 pers:
8 kyllinglår
3 skivede løker
5-6 skivede hvitløksfedf
2 ts paprika pulver
revet skall av 1 sitron
1 1/2 dl hønsebuljong
1 ss oliven olje
salt og pepper

Bland alle ingrediensene godt sammen i en ildfast form og vend kylling lårene i dette. La dette gjerne  stå og marinere i 30 minutter før den stekes.
Stek de ved 190 grader i 45 min. 
Server med ris eller potetbåter og en frisk salat til

Potetbåter:
ca 10 poteter skåret i båter
paprika pulver
salt og pepper
presset hvitløk
løk pulver
og litt oliven olje
Bland dette sammen i en ildfast form og stek de sammen de siste 30 minuttene sammen med kyllingen.
Poteten skal være litt gyllen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar