søndag 27. juni 2010

Skinkegrateng

Denne oppskriften er hentet fra matoppskrifter123.no.
Den var god på smak selv om jeg ikke er så veldig gla i broccoli.

Til 4 pers:

5 ss margarin
5 ss hvetemel
6-7 dl lett melk
1 kjøttbuljong terning
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
ca 5 cm purreløk

Smelt margarin og rør i hvetemel. Spe med litt og litt melk i gangen. Sausen skal være ganske tykk.
Tilsett buljongterningen, salt, pepper og purreløk. La det små koke i 5 min til.

Vidre:
3 eggeplommer
3 eggehviter
200 gr broccoli
200 gr blomkål
1 strimla gulerot
1 liten boks mais
1 boks skinke, ( kylling/kalkun, bog skinke ol)
2 dl revet ost

Ta kjelen av platen og rør inn en og en eggeplomme. Stivpisk eggehviten og rør den så inn i sausen.
Hell halvparten av sausen i ei ildfast form og strø broccoli, blomkål ( i biter), mais, gulerot og skinkebiter over.
Hell resten av sausen over og strø ost på toppen.
Stek ved 220 grader nederst i ovnen i ca 45 min.
Server med potet og evnt en frisk salat til.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar