mandag 24. mai 2010

Smørbrød kake

Denne laget vi til min datters konfirmasjon og den blei en kjæmpe suksess. 
Og ikke for å snakke om hvor flott den tok seg ut på koldtbordet.
Inspirasjon er hentet fra Kryddburken, hun er kjempe flink å lage slike kaker.

Til en stor kake:

36 loffskiver ( 9 pr lag)

Grunnrøre:
3 dl fløte
1 liten pk creme frech
salt og pepper

Fyll 1:
250 gr skinke på boks
200 gr italiensk salat

Fyll 2:
100 gr leverpostei, myk type
2 dl grunnrøre
1 ss boston agurk
salt og pepper

Fyll 3:
150 gr bacon ost
3 hardkokte egg

Oppå kaken:
Ha grunn røre rundt hele kaken

Renskjær loffen fri for skorper.
Visp fløten til grunnrøren og bland ihop creme frech, salt og pepper.
Bre et tynt lag med smør på alle loffskivene foruten de 9 siste som skal ligge på toppen.
Fyll kaken lag for lag og avslutt med og bre et tynt lag med grunn røren over hele kaken.

Granering:
Etter grunnrøren ha et lag med ost oppå kaken. Deretter 4 hardkokte egg i skiver legges oppå.
Pynt med feks reker, skinkerosetter, sitron, agurk, tomater, persille ol. Ha salatblad rundt kaken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar