mandag 25. august 2014

Keisersuppe


Dette er en kjempe god fiskesuppe som er enkel å lage i den travle hverdagen.
Min datter rynket på nesen da hun fikk vite hva det var til middag men ble overrasket hvor godt det egentlig var. Her kan det meste av fisk brukes og omså blande de forskjellige fiske sorter som feks laks, torsk, hyse ol.

Til 3 pers:
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 liter fiskekraft (vann og fiskebuljong terning eller fond fra flaske)
1 gulerot
1 skive selleri rot eller 2 stenger selleristang
1/2 ts karri
1 knivsodd kajennepepper
2 eggeplommer
1 dl kremfløte
saften av 1/2 sitron
200 gr fiskefilet ( torsk, hyse, laks ol)
1 gulerot i strimler
salt
Hakket gressløk

1. Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med fiskekraften til en klumpfri suppe.
2. Rens og grovkutt grønnsakene og kok dem i suppen i ca 15 minutter. Ta dem  opp og evt kast de eller lag rotmos en annen dag av de :)
3.Rør sammen, karri, kajenepepper, eggeplommer, fløte og sitronsaft og rør det i suppen. Gi den et raskt oppkok under omrøring.
4. Skjær fisken i pene terninger og bland dem i suppen sammen med gulerotstrimler. La suppen trekke, uten å koke, til fisken er gjennomkokt i 3-5 minutter.
Smak til med salt og dryss over hakket gressløk.
Server med fersk loff.

Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar