Fikk denne fantastiske gode oppskriften av en venninne og de måtte selvsagt prøves med en gang.
Passer perfekt til påske frokosten eller til påske lunch :)
De blir utrolig luftige og smaker nydelig med feks kjøttpålegg.
Til ca 21 stk:
5 dl H-melk
3 dl vann
120 gr smeltet smør
2 pk tørrgjær
22 dl hvetemel
4 ss sukker
3 ts salt
3 egg ( 2 til selve deigen og 1 til å pensle med)
valmuefrø
Melk og vann varmes til 37 grader.
Smelt smøret og rør det inn i melkeblandingen.
Bland alt det tørre og ha i melkeblandingen og 2 egg.
Bland deigen godt sammen i 8 minutter i en kjøkkenmaskin.
Hev så deigen i 1 time på et lunt sted.
Del deigen opp i 21 like store emner og trill de til runde boller.
Trykk de litt ned med håndflaten og etterhev i 30 minutter.
Pensle med egg og strø over valmuefrø.
Stek ved 200 grader i ca 13 minutter.
Enjoy :)
Nam nam
SvarSlettDe ble kjæmpe gode☺
SvarSlett