tirsdag 15. april 2014

Franske Brioche


Fikk denne fantastiske gode oppskriften av en venninne og de måtte selvsagt prøves med en gang.
Passer perfekt til påske frokosten eller til påske lunch :)
De blir utrolig luftige og smaker nydelig med feks kjøttpålegg.

Til ca 21 stk:

5 dl H-melk
3 dl vann
120 gr smeltet smør
2 pk tørrgjær
22 dl hvetemel
4 ss sukker
3 ts salt
3 egg ( 2 til selve deigen og 1 til å pensle med)
valmuefrø

Melk og vann varmes til 37 grader.
Smelt smøret og rør det inn i melkeblandingen.
Bland alt det tørre og ha i melkeblandingen og 2 egg. 
Bland deigen godt sammen i 8 minutter i en kjøkkenmaskin.
Hev så deigen i 1 time på et lunt sted.
Del deigen opp i 21 like store emner og trill de til runde boller.
Trykk  de litt ned med håndflaten og etterhev i 30 minutter.
Pensle med egg og strø over valmuefrø.
Stek ved 200 grader i ca 13 minutter.

Enjoy :)

2 kommentarer: