Har bakt disse skolebollene i årevis men denne gangen ble de bare helt fantastisk gode.
Noe så luftig er det lenge siden jeg har laget :)
Mannen i huset elsker hvetebakst og jeg baker med hjertens lyst.
Kan vel si det slik at kjøkkenet er min favoritt plass :)
Til ca 30 stk:
150 gr smør
7 dl melk
50 gr fersk gjær
2 dl sukker
ca 1,7 dl hvetemel til passe deig
Vanilje krem:
1 vaniljestang
5 dl melk
5 eggeplommer
120 gr sukker
3 ss maizenna
Skrap ut frøene på vaniljestangen og kok sammen med melken (både stang og frø).
Visp sammen eggeplommer, maizenna og sukker. Når melken når kokepunktet helles 1/3 av melken over eggeblandingen og rør godt. Slå så resten av melken over og rør sukkret godt ut før det kokes videre på svak varme. Rør hele tiden. Avkjøl så blandingen helt. Strø over litt melis slik at det ikke dannes snerk på toppen. Pisk så vanilje kremen opp og den er klar til bruk.
Kan også fint bruke ferdig vaniljekrem men denne er bare himmelsk god på smak :)
melis glasur
kokos
Smelt smøret og tilsett melken. La dette bli 37 grader. Rør gjæren ut i den lunkene melken.
Bland alt det tørre i en kjøkken maskin ( ikke hai alt hvetemelet).
Tilsett så melken i mel blandingen og rør dette godt sammen. Tilsett evt mer hvetemel men deigen skal være litt klissete for da blir bollene luftige:)
Hev så i 30 minutter.
Trill ut boller og etterhev i ca 20-30 minutter.
Lag en liten fordypning i hver bolle og legg 1 ss med vanilje krem på toppen.
Stek så bollene ved 225 grader i 10-12 minutter.
Avkjøl på rist.
Lag så en melis glasur og bre over bollene. Rull så i kokos og server :)
Enjoy :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar