Dette er en av de beste thai suppene jeg har laget og smakt.
En lettvint og smaksrik suppe.
En kan variere hvor sterk en vil ha den med å ha mer eller mindre chili i suppen.
En suppe jeg kan anbefale på det sterkeste :)
Til 4 pers:
20 gr fersk ingefær
1 chili
2 sitron stenger
2 fedd hvitløk
6-8 sjalottløk
2-3 bokser kokosmelk
5 dl kylling kraft (2 terninger + vann)
1 rødløk
4 vårløk
4 kyllingfileter
8 cherrytomater
skall fra en lime, og saften for å smake til suppen
2-3 ts fiskesaus
1 ss karri
frisk korainder
Skjær rødløk, sjalottløk og vårløk i biter.
Stek det mykt i litt olje.
Tilsett finhakket ingefær, hvitløk og chili og la det stekes litt sammen med løken.
Ha kokosmelk og kyllingkraft i en kjele.
Tilsett løken, karri, fiskesaus, sitrongress (delt i to) tomater (delt i to), limeskall og kok opp.
Del kyllingen i passe biter og ha den i suppen.
Smak til med salt, pepper og lime saft og kok suppen i 15-20 minutter.
Rett før servering tas sitrongresset ut og tilsett hakket koriander.
Server med evt ris eller godt brød
Enjoy :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar