tirsdag 8. oktober 2013

Kuvertbrød


Disse søte små kuvertbrødene er kjempe gode til feks supper og gryteretter.
Lett å bake og blir luftige :)
De er selvsagt aller best når de er helt ferske men har de vært en tur innom fryseren kan man bare varme de litt i stekeovnen før servering.

Til ca 20 kuvertbrød trenger du:

50 gram smør
5 dl melk
50 gram fersk gjær
1 ts salt
1 ss sukker
12-13 dl hvetemel

1 egg 
valmuefrø

Smelt smøret og tilsett melken, la den bli fingervarm (37 grader) og rør ut gjæren i melke balandingen.
Ha sukker, salt og 10 dl hvetemel i en kjøkkenmaskin/bakebolle og bland dette.
Tilsett så melke blandingen og bland godt.
Tilsett mel til en passe deig. Ikke ha i for mye da blir kuvertbrødene tørre og tunge.
Deigen kan godt være litt klissete.
Hev så i 30 minutter på et lunt sted.
Trill så ut bollene og sett de på en bakepapir kledd plate.
Etterhev i 30 minutter.
Stekes ved 225 grader i 8-10 minutter.
Klipp et lite kryss i hvert kuvertbrød og pensle med egg.
Strø så valmuefrø over.

Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar