Hva er vel bedre enn nystekte brød med brunost?
Jeg bare digger det :)
Disse brødene blir saftig og gode.
Skorpene blir sprø akkurat slik jeg liker det.
Til 3 brød:
Trinn 1:
150 gr helkorn hvete
100 gr solsikkekjerner
75 gr linfrø
75 gr sesamfrø
4,5 dl kokende vann
Trinn 2:
850 gr hvetemel
150 gr sammalt grov
100 gr sammalt hvete
6,5 dl vann, lunkent (37 grader)
1 ss sirup
1 pk tørrgjær
1 ts salt
Bland alle ingrediensene til trinn 1 i en bolle og dekk med plast.
La det stå i minst 2 timer eller natten over.
Tillsett deretter de andre ingrediensene fra trinn 2, men hold igjen litt av hvetemelet.
Kjør deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet til du får en jevn røre.
Spe med hvetemelet til deigen får passe konsistens.
La deigen så heve til dobbel str, ca 45 minutter.
Form så 3 brød og legg de i smurte former.
Sett de så til etterheving i 45 minutter.
Stek de så ved 220 grader i 30-40 minutter.
La brødene kjøle på rist.
Nam nam :) Har faktisk aldri tenkt på å lage hamburgerbrød selv, men disse så utrolig gode ut så eg tror eg også må låne denne oppskriften :)Ha en fin kveld videre :)
SvarSlett