fredag 3. september 2010

Rødvins marinert svine filet med fløtepoteter

Dette var bare så utrolig godt, de beste fløtepoter jeg har laget. 
Og så utrolig enkelt så kan man gjøre andre ting mens middagen koker og koser seg.

Til 4 pers:

Rødvins marinade:
4 ss rødvin
2 ss olje
1 fedd hvitløk
1 ss tørket timian
2 stk laubærblad
litt pepper

Bland alle ingrediensene i en plast pose og legg svinekjøttet i.
La kjøttet ligge i 1 time og vend på posen av og til.
Ta kjøttet ut og tørk det litt med papir og stek så kjøttet.
Legg kjøttet i ei ildfast form og hell litt vann i formen, kl den med folie og sett den i ovnen på 150 grader og stek i ca 20 min. Ta så folien av og stek vidre på ca 200 grader i 15 min ( da er kjøttet gjennomstekt, vist mer rød farge ønskes stek det mindre)

Fløte poteter:
1 kg mandelpotet
1 purreløk
3 fedd hvitløk
1 ts timaian (kan sløyfes)
1,5 ts salt
2 krm pepper
2 dl kremfløte
0,75 dl melk
3 dl revet ost

Vask og skrell potetene. Skjær de i tynne skiver. 
Skyll purreløken og skjær den i tynne skiver, legg lagvis med potet og purre i ei ildfast form. 
Fordel hvitløk, salt, pepper og timian mellom lagene. 
Hell blandingen av fløte og melk over  og dryss revet ost på toppen.

Stek ved 200 grader i 45-60 min

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar