torsdag 19. august 2010

Firkløver kake

Dette er en kake som smaker masse deilig sjokolade.
Var litt uheldig denne gangen med bunnen med at den datt litt ned på midten, men kaken er like god for det, hehe. Måtte bake litt til min kjøre mann som er husets store kakemons, han kommer nemmelig hjem i dag og fortjener litt kake og omsorg :)

Bunn:
200 gr sukker
5 egg
1,5 dl smeltet smør eller 135 gr smør som smeltes
1/2 pl lys kokesjokolade (50 gr)
135 gr hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
200 gr firkløver
1,5 dl sukker
1,5 dl smelta smør
1,5 dl kremfløte

Bunnen: Kokesjokoladen smeltes sammen med smøret. Egg og sukker piskes til en stiv eggedosis.
Mel og bakepulver blandes i eggedosisen før sjokoladeblandingen røres forsiktig inn.
 Kle en springform med bakepapir og hell røren i.
 Stek ved 180 grader i 35-40 min.
 Avkjøl på rist før glasuren lages og has på.

 Fyll: Sukker, smør og fløte kokes i 10 min før firkløveren smeltes inn i blandingen. Avkjøl til det er lunkent under stadig omrøring.
 Del bunnen i to og ha halvparten mellom og resten oppå kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar