fredag 27. august 2010

Boeuf Bourguignon



I bloggen til Foodfanatic fant jeg denne fantastisk velsmakende gryten fra det franske kjøkken, har man god tid en dag til å lage mat anbefalles denne. Den smaker himmelsk :) Jeg lagde den i en form fra tupperwear (ultrapluss), det funket helt lekkert :) Så kunne jeg gjøre andre ting mens maten stod og god gjorde seg :)
800 g oksekjøtt i terninger
Det meste av en flaske rødvin (ta av et glass til deg selv)
3 dl oksebuljong
1 løk hakket
2 gulerøtter, skåret i terninger
2 stilker stangselleri, skåret i tynne skiver
5 fedd hvitløk hakket
3 laurbær bladerTimian
½ boks tomatpure
200 g bacon i terninger
Mel Smør/olje til bruning
Salt og pepper
200 g små løk
200 g champignon

Snu kjøttbitene i en blanding av mel, salt og pepper, og brun kjøttet i en stor gryte (stek litt og litt kjøtt)Ta opp kjøttet og stek bacon, tilsett løk og hvitløk og stek et par min.Tilsett stangselleri, gulerot.Hell i rødvin, buljong og tomatpure og gi et oppkok, ha maten i en ildfast gryte/form, sett i ovnen i 2-3 timer ved 160 grader.Man kan la gryten stå å småkoke på platen, men husk da å røre ved jevne mellomrom.Tilsett champignon hele eller skåret i mindre biter og småløken den siste halvtimen, smak til med salt og pepper.
Serveres med en hjemmelagd potetmos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar