mandag 12. april 2010

Fransk sitronkake

Hva kan jeg si om denne kaken, jo den smaker deilig sitron. En hærlig fristelse og liker du sitron like godt som jeg gjør er dette kaken for deg :)
Oppskriften fant jeg hos Lekkermunn
Fransk sitronkake

til fyllet:
4 egg + 4 eggeplommer
4 sitroner (saft og skall)
250 gram sukker
100 gram smør

til deigen:
250 gram mel
40 gram finmalte mandler
125 gram smør
80 gram melis
1 egg
en klype salt

Bland sammen ingrediensene til deigen i en foodprocessor. Legg deigen i kjølespaket i ca 30 min tildekket i plast Forvarm ovnentil  210 grader. 
Sitronfyll: Smelt smøret. Riv skallet på sitronene og ta vare på både skallet og sitronsaften. Pisk sammen egg og sukkeret. Tilsett så sitronskallet, smøret og 2 dl sitronsaft. La dette hvile mens du steker bunnen til kaken.
Smør kakeformen med smør på sidene og legg et bakepapir i bunnen av formen ( 24 cm kakeform) Press deigenned i formen og et godt stykke opp langs kanten.  Ta så en gaffel og prikk endel hull i bunnen av deigen. Stek deigen i ca 15 minutter. Hvis bunnen blir rar og deformert (dvs at den ikke holder seg på bunnen av formen), åpner du raskt ovnsdøren og stikker noen hull til i bunnen slik at ikke det samler seg luft under bunnen. Pass på at du ikke lager for store hull, da vil nemlig fyllet som du snart skal ha i kaken, renne gjennom deigen
Etter 15 minutter tar du formen ut og setter ned varmen i ovnen til 180 grader. Fyll så den flytende eggemassen opp i formen. Pass på at eggemassen ikke kommer over kanten på kakebunnn, ta heller av litt vist det er for mye eggefyll. Stek kaken videre i 20-25 minutter. Avkjøles på rist og gis et dryss med melis før servering


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar