torsdag 6. januar 2011

Islands kake

Dette er en frisk og saftig bløtkake (one of the best, hehe).
Den smelter på tungen :)

1 bløtkakebunn delt i tre (Oppskrift på bunn finner du her)

Fyll:
6 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
Fløte og vaniljesukker piskes til krem
1 boks hermetiske aprikoser
1 pk pikekyss/marengs topper

Sjokoladeglasur:
100 gr smør
100 gr lys kokesjokolade
5 eggeplommer
5 ss sukker

Del bunnen i tre deler og dynk den nederste med enten saften fra aprikosen eller melk.
Dekk den nederste bunnen med 1/3 av kremen. Legg aprikosene på og trykk det litt ned i bunnen.
Legg på lokk nr 2 og dynk bunnen godt før 1/3 av kremen legges på.
Legg pikekyss på kremen og trykk de lett ned i den.
Legg den øverste delen på og bre resten av kremen over og rundt kanten.
Press resten av pikekyssene ned i kremen på toppen av kaken.
Sett kaken i kjleskap mens sjokoladeglasuren lages.

Sjokoladeglaur:
Smelt smøret i en kjele og la sjokoladen smelte i smøret. Avkjøl dette godt.
Pisk eggeplommene og sukekr godt sammen.
Pisk dette inn i sjokolade blandingen når den er helt kald.
Hell denne over kaken.
Kaken settes kaldt til den skal serveres og lages dagen før.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar