torsdag 6. januar 2011

Jamie Oliver`s krispy hvitløks kylling

En saftig og god kylling rett med masse god smak.

til 4 pers:

2 fedd hvitløk
Saften av 1 sitron
12 creme crackers eller kaptein kjeks
50 gr smør (mykt)
8 stilker fersk persille
havsalt og sort pepper
3-4 s hvetemel
1-2 egg
4 kyllingfileter
olivenolje

Putt kjeksen, sitronsaften, smør, hvitløk, persille, havsalt og litt pepper i en foodprosessor.
Kjør blandingen godt sammen før den has på et fat.
Ha mel på et fat og visp egget sammen i en skål.
Bank kyllingfileten litt flat .
Dypp så filetene i melet, så i egget og tilslutt i kjeksblandingen. Klem kjeksblandingen rundt kyllingen.
Du kan enten frityrsteke eller steke de i stekeovnen.

Stekovnen:
Sett ovnen på den høyeste temperatur og legg kyllingen i ei ildfast form. Stek de i 15 min høyt oppe i ovenen.

Frityr:
Medium varme, stek 4-5 minutter på begge sider til den er gyllen og crispy.

Server med kokt ris, salat og evt chilisaus eller kyllingsaus

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar