fredag 27. august 2010

Grove piroger

Disse pirogene er kjempe grei og ha på lur i fryseren  i tilfelle man skal ha seg en litt anerledes lunsj/kvelds.
Disse pirogene erlaget på hjemmelaget pizza saus med ekstra grønnsaker inni.

Til 8-9 piroger trenger du :

Deig:
1 pk tørrgjær
ca 4 dl vann temperert til 37 grader
litt sammalt hvete grov
hvetemel til passe deig.

ca 3 dl pizzasaus
Pizzasaus finner du oppskrift på her
1 løk finkuttet eller purreløk
1/2 -1 paprika finkuttet
1 boks mais
1 pk kjøttdeig 
evt litt skinkebiter
Revet ost

Lag deigen og la den heve i ca 30 min til dobbel str.
 Lag pizzafyllet. Stek kjøttdeigen og løk.
 Tilsett grønnsakene og hell på den ferdig kokte pizzasausen.
 Bland godt.

 Lag 8-9 emner av deigen og form de som små boller.
Kjevle de ut til runde flate leiver og legg pizzafyll og ost på den ene halvdelen, brett så den andre delen over og klem skjøten litt sammen med en gaffel.
Sett pirogene på ei stekeplate og stek de ved 200 grader i ca 12-15 min.
Avkjøl de på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar