lørdag 17. desember 2011

Sechuan wok

En meget saftig og smaksfull wok. 
Jeg foretrekker og bruke ferske grønnsaker i alle type woker.
Og en kan bruke alle type grønnsaker bare og slippe fantasien løs og ta den en selv liker.
Men man kan selvsagt bruke de frosene hvis en ønsker det.
En kan også variere på hvilket kjøtt en bruker feks: kylling, svinekjøtt, oksekjøtt ol.
I denne har jeg valgt og bruke strimelt oksekjøtt.

Til 4 pers:
1/4 skivet hodekål, fin snittet
1/2 rød løk kuttes i små biter
1/2 gul løk kuttes i små biter
1 paprika i strimler
2 gullerøtter i små biter
1/2 blomkål i små buketter
500 gr oksekjøtt, kylling eller svine kjøtt i små biter
1 pk Sechuan wok saus
ca 1 dl buljongvann
litt chilisaus
Litt salt og pepper til kjøttet
litt olje til steking

Varm oljen i en wok eller en stekepanne.
Kutt alle grønnsakene og skjær kjøttet i små strimler
Fres alle grønnsakene sprø i oljen.
Legg dette litt til siden mens kjøttet stekes. Ha litt salt og pepper på kjøttet mens du steker det.
Ha grønnsakene tilbake sammens med kjøttet og la det bli gjennomvarmt.
Tilsett sechuan saus, chilisaus og buljongvann og la det trekke sammen med resten.
Server med enten kokt ris eller pasta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar