lørdag 17. desember 2011

Nydelig Fiske suppe

Fiske suppe er jo bare så godt nå i disse kalde vinter dager.
Og nå når det nærmer seg julen kan det være godt av og til med litt fisk.
Selv om her i huset serveres det ganske mye fisk. Det er jo så mye godt en kan lage hvis en har skikkelig
tilgang på gode råvarer. Og der må jeg vel si at jeg er litt bortskjemt, kremt, kremt.
Har en snill pappa som fisker, så her er fryseren full av både sei, torsk og kveite. Til min store glede :)
Denne suppen kan man lage på hvilken som helst fiske type. Alt fra kveite, torsk, sei eller feks hyse.

Til 4 pers:

200 gr torsk eller anne  type fisk
2 gulerøtter
1 skive sellerirot
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 l fiske kraft
1/2 sitron
1/2 ts karri
1/4 ts kajennepepper
2 eggeplommer
1 dl kremfløte
salt
Fersk gressløk
Rens grønnsakene og skjær halvparten av guleroten og resten av grønnsakene i små terninger.
Smelt smør og rør inn hvetemel og spe med fiskekraft til en klump fri suppe.
Tilsett de kuttede grønnsakene. Ta dem opp etter de har kokt ca 15 minutter i suppen.
Skjær resten av guleroten i strimler og skjær fisken i terninger.
Press saften av sitronen. Rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme, fløteog sitronsaft og rør det inn i suppen. Gi den et kort oppkok.
Tilsett strimelt gulerot og fisken og la det trekke til fisken er ferdig.
Smak til med salt og strø over fersk gressløk.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar