I dag ble det wok på menyen da jeg hadde så mye grønnsaker jeg måtte få brukt opp.
Wok er en ypperlig mulighet til å få brukt opp slumper med grønnsaker og det er bare fantasien som setter stopper for hva en kan ha i woken.
Her har jeg brukt kylling kjøtt men man kan både bruke svinekjøtt eller feks biff.
Til 4 pers:
3 kylling fileter
1/2 blomkål
litt hodekål
1/2 purreløk
2 gulerøtter
1/2 paprika
litt hvitløk (presset)
ca 2 ts fiskesaus
1 ss søt chilisaus
1 ss søt soyasaus
1 ss sort bønnesaus
ca 5 ss østersaus
1/2 dl vann
litt olje til steking
Kutt alle grønnsakene og skjær kylling filetene i små biter.
Ha olje i woken og la den bli varm. Tilsett presset hvitløk og la det surre litt før grønnsakene tilsettes.
Stek grønnsakene sprø.
Stek kylling bitene og ha dette sammen med grønnsakene. Tilsett fiskesaus,chilisaus,soya saus, bønnesaus, østersaus og vann og la det trekke noen minutter sammen med det andre.
Server med kokt ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar