tirsdag 11. oktober 2011

Nydelige kardemomme snurrer

Til disse brukte jeg samme oppskriften jeg lager kanelsnurrer med fordi den deigen var bare helt utrolig go og flott og jobbe med. Tilsatte bare litt kardemomme i deigen. Snurringene ble kjempe gode og kakemonsene mine slikket seg om munnen da de kom hjem fra skole og arbeid i dag :)

5 dl melk
100 gr smør
1 pk tørrgjær
1,5 dl sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
ca 13 dl hvetemel og 2 dl hvetemel til utbakingen

Til fyllet:
50 gr smeltet smør
2 ts kardemomme
175 gr revet marsipan

Perlesukker og 1 egg til pensling

Deigen: Smelt smøret og bland i melken, la dette bli fingervarmt.
Bland alt det tørre, men ikke ha alt hvetemelet i med en gang.
Hev så deigen til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en rektangulær firkant.
Smelt så smøret til fyllet og ha i kardemomme, pensle dette over leiven og strø revet marsipan over.
Rull så deigen til en pølse og skjær passe store stykker som legges på en smurt bakeplate og trykk de lett ned.
La bollene etterheve i ca 20-30 minutter og stek de ved 200 grader i ca 8-10 minutter. (Avhengig av stekeovnen). Før de settes inn i stekeovnen pensles de meg pisket egg og strø over perlesukker.
Bollene skal være lett gyllen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar