Dette var himmelsk godt, kyllingen ble så utrolig saftig og mør.
En oppskrift jeg kan anbefale på det sterkeste nå i disse sommer tider.
Utrolig lett og lage slik vi gjerne ønsker at god sommer mat skal være.
Kyllingen ligger i en salt lake natten over og dette er med på og gjøre kyllingen så saftig.
Til 4 pers:
1/2 kylling pr person, bruk rå kylling uten tilsatt krydder.
Lake:
2,5 l vann
4-6 ss havsalt
Kok vann og salt sammen og avkjøl dette. Del kyllingen i to og legg de i den avkjølte laken natten over.
Potetseng:
Potet delt i båter nok til 4 pers.
hakket rosmarin
4 stenger fersk timaian
masse presset hvitløk
1-2 løk skåret i båter
2 laubærblad
1 sitron i skiver
havsalt til og strø over potetene
litt pepper
litt oliven olje til å ringle over det hele
Legg potetbåter, løk,sitronskiver, laubærblad, rosmarin, timian, hakket hvitløk i en stor ildfast form. Ringle over oliven olje og strø over havsalt og pepper.
Legg så en rist over den ildfaste formen. Legg kyllingene på og ha litt salt og pepper på hver kylling. Ringle over litt oliven olje.
Sett risten med den stor formen under inn i ovnen og stek ved 260 grader i ca 10 min til skinnet har fått litt farge.
Skru så ned til 180 grader og stek vidre til kyllingen er ferdig, ca 20-30 minutter.
Rett før servering presses saften av en sitron over kyllingen og grønnsakene og server straks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar