torsdag 23. juni 2011

Brooklyn blackout- cake

En saftig og hærlig sjokoladekake fra The hummingbird bakery.
Kaken erdekket sjokoladekakesmuler fra en av bunnene. Jeg laget denne i en 24 cm form og delte den i to.
Oppskriften er beregnet på 3 20 cm former, men gikk helt fint og steke den i en 24 cm form.

Oppskriften:
100 gr romtemperert smør
260 gr sukker
2 egg
1/4ts vaniljeestrakt 
45 gr kakao
3/4 ts bakepulver
3/4 ts natron
en klype salt
170 gr hvetemel
1,6 dl hel melk

Forvarm ovenen til 170 grader.
Ha smøret og sukkret i en kjøkkenmaskin eller bruk en miksmaster og pisk til en lett og luftig konsistens.
Tilsett eggene 1 og 1 om gangnen.. Tilsett vaniljeestrakt, kakao, bakepulver, natron og salt, og bland alt godt sammen. Tilsett halvparten av hvetemelet, deretter tilsettes melken og så resten av hvetemelet og bland alt godt sammen. Fordel røra i tre kakeformer (20 cm) eller i en 24 cm form og stek den i 25-30 minutter, test med en kakenål. Når ikke noe av røren henger fast på den er kaken ferdig. La bunnene avkjøles litt i formen før de tas over på en rist for vidre avkjøling.

Sjokoladevanilje krem:

500 gr sukker
1 ss lys sirup
125 gr kakao
6 dl vann
200 gr maismel
1,2-2 dl vann
85 gr romtemperert smør
1/2 ts vaniljeestrakt

Ha sukker, sirup, kakao og 6 dl vann i en kjele og kok opp på middels varme under stadig omrøring.
Ha maismel i en bolle og hell over 1,2-2 dl vann mens du pisker fort. Blandingen skal ha en konsistens som tykkt lim, mer vann tilsettes hvis den blir for tykk (ikke mer enn 2 dl).
Pisk dette gradvis inn i kakao blandingen over middels varme. Kok opp mens du psiker.
La det koke noen minutter mens du fortsetter og piske, til det er ganske tykt.
Ta av varmen og rør in smør i terninger og vaniljeestrakt. Hell det over i en bolle eller bre det utover plastfolie for hurtigere avkjøling. Avkjøl til den er helt fast.

Skjær et tynt lag av den ene bunnen og kjør dette i en foodprosesor til det er fine smuler. Hvis du har laget den i en 24 cm form deles kaken i to og ta et tynt lag fra den ene av bunnene.
Legg så en bunn på kakefatet og bre over sjokoladekremen. Legg så en ny bunn over og bre over et nytt lag med sjokoladekrem. På toppen og rundt kaken bres et lag med sjokoladekrem og strø så over kakesmuler.
La kaken hvile litt i kjøleskapet før du serverer den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar