torsdag 23. juni 2011

Fylt kylling med persille og panchetta

En hærlig og smakfylt kyllingrett.
I oppskriften står det ricottaost men siden jeg ikke fant det tok jeg 2 pk gormetost med urter.
Kyllingen fikk en hærlig smak og skinnet ble så sprøtt og godt.
En liten smak av sommer :)

3-4 pers:

1 rå kylling
1 pk panchetta
litt olje
3-5 fedd hvitløk, fin hakket
5 sjalottløk, finhakket
chilipepper
salt
pepper
3,5 dl ricottaost el 2 pk gormet ost med urter
1 pk fersk persille


Skjær panchettaen i små biter og stek den i litt olje.
Ha så i hvitøl og sjalottløk og stek noen minutter til løken er blank.
Smak til med chilipepper, salt og pepper.
Avkjøl dette.
Ha det så i en foodprosesor og kjør det til en fin blanding.
Tilsett ricottaost/gormet ost og persille og bland dete godt i foodprosesoren.
Tilsett litt muskat i fyllet.

Skjær kyllingen opp slik at det ligner en sommerfugl
Ta en skarp kniv. Snitt et snitt ved låret og løsne skinnet forsiktig over hele kyllingen.
Legg så fyllet inn under skinnet, press det utover både lår og kroppen på kyllingen.
Pensle så skinnet med oliven olje og ha på salt og pepper.
Stek kyllingen ved 220 grader i 1 time. De første 30 minuttene has folie over og stek så vidre i 30 minutter uten folie.

Potetene:
Kok potetene i 5 minutter. 
Skjær de opp i båter.
Ha de i en ildfast form og ha på hvitløk og rosmarin.
Stek disse i 30 minutter.

Server en frisk salat ved siden feks med rouccola og tomater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar