torsdag 23. juni 2011

Angel food cake

Denne kaken bakte jeg til min svigerbrors 40 års dag og siden han ikke tåler melk er kaken midt i blinken.
Kaken ble veldig god, men personlig synest jeg glasuren ble litt i søteste laget. Men har en følelse at alle amerikanske kaker er av det søte laget. Denne kaken bakes egentlig i en form med hull i midten, men går fint og lage den i en 24 cm form.

til en kake 24 cm form:

Bunnen:
12 eggehviter (romtemperert)
1/4 ts salt
1 ss vinedikk
2,3 dl sukker
3,5 dl melis
2,3 dl hvetemel
1 ts vaniljeesens

Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk eggehvitene til hvit skum sammen med saltet.
Tilsett vinedikk og pisk vidre til hvit skum. 
Ha så i litt og litt sukker under stadig pisking.
Pisk til en fyldig hvit marengs.
Pisk inn vaniljeesens
Sikt mel og melis og vend det forsiktig inn i marengsen. Ha røra i en 24 cm form (spray med litt formfett).
Stek nederst i ovnen i 40-50 minutter. 
Avkjøl litt i formen før den tas ut. Legg bunnen på et fat og avkjøl.

Marengs krem:

2 eggehviter
3,5 dl sukker
0,5 dl vann
1 ss lys sirup
1 ts vaniljeesens

Ha eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke berøre vannet. Men bollen må være stor nok til at det blir tett mellom bollen og kjelen. Over dampen piskes eggehvite blandingen med en mikser i ca 7-8 minutter.
Blandingen skal ha en tykk, hvit, blank marengs konsistens. Ta bollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeesens. Pisk i noen minutter slik at marengsen avkjøles og blir tykk.
Fordel marengsen straks over kaken og pynt med revet kokos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar