Sommeren er endelig her i nord norge. Og da må en jo selvsagt lage bløtkake me ferske jordbær.
I fyllet er det hjemmelaget jordbær syltetøy og hakket banan. En nydelig blanding av smaker.
24 cm form.
Bunn:
4 egg
200 gr sukker
Pisk til eggedosis i 15-20 minutter.
Tilsett deretter 3 ss kaldt vann og pisk 1 minutt til.
100 gr potetmel
100 gr hvetemel
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
Sikt i alt det tørre og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Ha bakepapir i en 24 cm form og spray litt fett nede i bunnen.
Stekes ved 175 grader i 20-30 minutter.
Fyll:
3 pk fløte
1 kurv friske jordbær
litt sukker
1 banan
melk til å dynke bunnene med
Del bunnen i to og dynk med litt melk.
Pisk fløten stiv og ta av litt som du tilsetter en hakket banan og litt jordbær ( ta vare på noen jordbær til å pynte toppen av kaken)kuttet i små biter og tilsatt litt sukker. Bland godt sammen.
Bre jordbær kremen oppå den ene bunnen og legg den andre bunnen oppå.
Bre så resten av krmen rundt og oppå kaken. Lag gjerne litt mønster i kremen. Pynt kaken med friske jordbær.
Kaken er best dagen etter for da har smakene fått satt seg og kaken har trekt til seg fuktighet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar