onsdag 29. juni 2011

Bestefars sjokolade kake

En kake som er like grei og ha til hverdag som til fest. 
Egner seg godt til frysing.

4 egg
3 kaffe kopper sukker
3 ss kakao
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
250 gr smeltet smør
4 kaffe kopper hvetemel
1 1/2 kaffekopp melk

Rør sammen egg og sukker til eggedosis.
Sikt i det tørre og ha i melk og smeltet smør. Bland godt sammen.
Ha røra over i en stor langpanne kledd med bakepapir.
Stek kaken ved 180 grader nederst i ovnen i 30-40 minutter.

Glasur:

ca 1 pk melis
1 ts vaniljesukker
2 ts kakao
3 ss sterk kaffe
100 gr smør
litt romdråper

Smelt smøret og ha i kaffen.
Rør inn kakao og vaniljesukker. Ha i litt romdråper.
Ha i melis litt og litt og lag en jevn glasur. 
Bre dette over lunken kake og ha på evnt litt strøssel eller kokos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar