Dette er en gryterett fra Hellas.
Mange gode smaker og kjøttet blir så mørt og godt på grunn av den lange steketiden.
4 pers:
6 ss olivenolje
1 kg storfekjøtt eller kalvekjøtt
1 kg løk
3 fedd hvitløk
4 ss tomatpure
2 dl rødvin
3 ss rødvins eddik
2 ts sukker
1/2 ts malt nellik
1/2 ts spiskummen
2 laubærblad
1kanelstang
salt og pepper
450 gr sjalottløk
1 ss sitronsaft
2 ss hakket persille
Skjær kjøttet i passe små biter, varm halvparten av oljen og stek kjøttet lett brunt.
Legg det tilside.
Skjær loken i båter og varm resten av oljen. Surr løken til den er blank. Tilsett finhakket hvitløk og stek vidre i 1-2 minutter.
Rør inn tomatpure, vinen, vin edikk og sukkret. Legg så kjøttet sammen med dette og bland godt.
Ha i nellik, spiskummen, laubærblad og kanelstangen og bland det godt inn.
Smak til med salt og pepper og ha det i en ildfast form (med lokk) og stek det i 1 time ved 170 grader. Rør av og til.
Forvell de små løkene i saltet kokende vann i 1 minutt.
Tilsett de i gryten og kok videre i 1 time til.
Ta så ut laubærbladene og kanelstangen. Rør inn sitronsaften.
Smak til med mer krydder om nødvendig.
Strø over persille.
Server med en frisk salat, hjemmelaget potetmos eller ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar