søndag 1. mai 2011

Hønsefrikasse


Hønsefrikasse er typisk norsk tradisjonsmat og smaker helt nydelig.
Er veldig greit og lage mye av den når man først er i gang.

Til 4 pers:
1 /2 høns(kokt)
5 gullerøtter i skiver
1 purreløk i ringer

Frikassesaus:
4 ss smør
5,5 ss hvetemel
8 dl hønskekraft
1,5 dl fløte
1,5 ss sitronsaft
salt og pepper
litt karri

Først koker man høna slik:
Legg høna i vann slik at vannet dekker høna. Legg så litt purreløk i store biter, 1 gulerot, litt salt og pepper og 1/2 løk sammens med hønsa og la dette trekke i ca 2-2,5 timer. Det skal såvidt puttre i pannet mens hønsa trekkes. La høna hvile litt før man fjernet skinnet og tar bort bena. Skjør kjøttet i mindre passe biter og legg det litt tilside mens sausen lages.

Kok gulerøttene litt mens sausen lages.
Smelt smøret i en kjele, rør inn hvetemelet og spe med hønsekraften i flere omganger.
La sausen koke 3-5 minutter og smak til med salt, pepper, karri og sitronsaften.
Legg så de kokte gulerøttene, purreløk i ringer og kjøttet sammens med sausen og la det trekke noen minutter.
Server med kokte poteter.

Har man kraft til overs kan man fryse denne og bruke den i all verdens gode supper ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar