torsdag 12. mai 2011

Fransk kyllingsuppe

Dette er en sunn suppe fra Frankrike med masse herlige grønnsaker og en deilig smak av appelsin. Utrolig hvor god appelsinsmaken kom frem med bare litt skall.

Til 4 pers:

6 kylling fileter
2 l kylling kraft eller hønse kraft
1 boks hermetiske tomater
skallet fra 1/2 appelsin
4 poteter
2 gulerøtter
1/2 purre
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olje til steking
1/2 ts gurkemeie
2 ss frisk basilikum hakket

Skjær kyllingen i 2-3 cm biter.
Skjær grønnsakene i små biter, hakk hvitløk.
Kok opp kylling kraft, tomater og  fin revet appelsinskall.
Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha de i suppen.
Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper.
Ha i kjøttet og la det trekke til kjøttet er mørt.
Server med godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar