tirsdag 8. mars 2011

Sjokolade kake med jordbær og sjokolade smørkrem


Denne kaken skal jeg servere i kveld og glede meg veldig til og smake på den.
Tror den er en skikkelig sukker bombe, men skal man feire så skal man feire.
Har hentet litt ideer og slikt fra div kaker og satt de sammen til en. Derfor er jeg veldig spendt på resultatet.

Devil food chocolate cake
Oppskriften er hentet fra Passion 4 Baking, en av mine favoritter innen kake blogging

28 cm form
200 gr mykt smør
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
1,5 dl kakao
5 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/5 ts natron
1 ts salt
3 dl vann

Visp egg og sukker porøst til en hvit krem
Tilsett så 1 og 1 egg i smørkremen.
Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, kakao og salt i en bolle. Bland godt sammen.
Hell dette over i smørblandingen sammen med vann og visp dette i noen minutter.

Smør en 28 cm springform og hell røra i.
Stek kaken ved 175 grader i ca 40 min.
Avkjøl kakebunnen.

Del så kakebunnen i 2 eller 3 deler

Fyll 1: 150 gr ferske jordbær
30 gr sukker
saften av 1 sitron
Del jordbærene i små biter, bland dette med sitronsaft og sukker.
Dynk bunnen med litt melk og legg jordbær fyllet oppå bunnen.
Legg på en kakebunn eller legg fyll nr 2 oppå jordbær fyllet.

Fyll 2:
25 gr kakao
1/2 dl kokt vann
340 gr smør
60 gr melis
litt salt
450 gr smeltet kokesjokolade

Bland kakao og det kokte vanet godt sammen.
Smelt kokesjokolade og avkjøl den.
Bland sammen melis, salt og smør i en mikser og visp den til den blir fin og fluffy.
Tilsett så den smelta sjokoladen og ha i kakao som er utblandet med vannet.
Bland godt sammen.
Bre dette over kake bunnen og legg så toppen på.

Fyll oppå og rundt kaken:

225 gr smør
475 gr melis
2 plater kokesjokolade
2 egg

Smelt sjokoladen og avkjøl den litt
Rør smør og melis sammen til en fluffy krem. Tilsett egg og den smelta kokesjokoladen og bland godt sammen.
Bre dette over og rundt kaken.
Pynt gjerne med noen friske jordbær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar