tirsdag 8. mars 2011

Grove brød


Hva er bedre enn fersk brød lukt som siver gjennom huset.
Hadde så lyst og prøve meg på noen nye brød og fikk denne oppskriften fra ei venninne.
Oppskriften var veldig grei og brødene hevet seg fint.
Gler meg til og smake på de senere.

4 brød:

Først settes 1 1/2 dl linfrø i blødt i 1/2 litter kokende vann.
La det svelle i 45 min.

2/3pk grovbakst
2 hender havregryn
2 hender hvetekli
1 hand hvetekim
2 hender solsikkefrø
1 ts salt
1 ss sukker
1 slump nøytral olje
1 pk gjær
ca 1 litter vann (i tillegg til den væsken som er sammen med linfrøene)
Hvetemel til passe deig.
Varm vannet til 37 grader.
Bland alle de tørre ingrediensene foruten hvetemelet.
Ha så i linfrøene o0g det varme vannet sammen med olje. Bland godt.
Ha hvetemel til passe deig.
Sett deigen til heving ca 1 time. Slå opp 4 brød og etterhvev ca 45 min på et lunt sted.
Stek brødene ved 200 grader i 1 time nederste rille

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar