Min far kommer fra Nederland og han har laget denne retten helt fra jeg var lita jente.
Oksekjøttet blir så saftig og godt og ikke for å snakke om den herlige løksausen. En perfekt søndagsmiddag feks, maten koker egentlig seg selv mens kokken gjør andre ting sammen med familen sin :)
Til 3-4 pers:
800 gr benfritt oksekjøtt
salt/pepper
4-5 store løk
15 nellikspiker
3 laubærblad
litt helpepper
vann
Skjær kjøttet i passe store terninger. Brun dem lett i en stekepanne og strø over litt salt og pepper, stek bare litt slik at kjøttet får lukket seg.
Legg det i en gryte. Kutt løk og ha den sammen med kjøttet. Ha i vann opp til kjøttkanten. Strø over nellikspiker, helpepper og laubærblad og kok dette opp. Skru så ned på varmen og la maten småkoke i 4-5 timer til kjøttet er mørt. Server med kokte poteter og evt gulerot.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar