torsdag 3. februar 2011

Hasje

Min far kommer fra Nederland og han har laget denne retten helt fra jeg var lita jente.
Oksekjøttet blir så saftig og godt og ikke for å snakke om den herlige løksausen. En perfekt søndagsmiddag feks, maten koker egentlig seg selv mens kokken gjør andre ting sammen med familen sin :)

Til 3-4 pers:

800 gr benfritt oksekjøtt
salt/pepper
4-5 store løk
15 nellikspiker
3 laubærblad
litt helpepper
vann

Skjær kjøttet i passe store terninger. Brun dem lett i en stekepanne og strø over litt salt og pepper, stek bare litt slik at kjøttet får lukket seg.
Legg det i en gryte. Kutt løk og ha den sammen med kjøttet. Ha i vann opp til kjøttkanten. Strø over nellikspiker, helpepper og laubærblad og kok dette opp. Skru så ned på varmen og la maten småkoke i 4-5 timer til kjøttet er mørt. Server med kokte poteter og evt gulerot.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar