fredag 28. januar 2011

Kylling cacciatora

Denne retten stammer opprinnelig fra Midt Italia. Ordet Cacciatora "Jegerstil".
Kyllingen ble saftig og sausen var bare helt fantastisk. Rask og enkel kyllingmiddag.
Isteden for hvitvin brukte jeg kjøttbuljong utblandet i vann.

Til 4 pers:

3 ss oliven olje
1 stor løk, finhakket
3 hvitløks fedd, knust
1 selleristilk, finhakket
150 gr bacon, finhakket
125 gr små championger i skiver
4 kyllingklubber
4 kyllinglår
3/4 dl hvitvin
800 gr hermetiske tomater, hakket
1/4 ts brun sukker
1 oreganokavast, pluss noen til pynt. eller bruk oregano krydder
1 rosmarinkvast
1 laubærblad
salt/pepper

Varm halvparten av oljen i en stor gryte. Tilsett løk, hvitløk og selleri, og la det surre over middels varme i 6-8 min, til løken er gyllen. Rør av og til.

Ha i bacon og sopp. Øk varmen og la det frese i  4-5 min. Rør av og til. Ha det over på et fat og sett det tilside.

Hell resten av oliven oljen i en gryte og brun skylling stykkene lett. Salt og peppre dem etter hvert som de blir brunet, øs vekk øverflødig fett, legg alle kyllingstykkene tilbake i gryten. Hell over hvitvin, øk varmen og la det koke til væsken er nesten fordampet.

Tilsett tomater, sukker,oregano, rosmarin, laubærblad og 3/4 dl kaldt vann. Kok opp og rør inn bacon og soppblandingen. Legg på et lokk og la det småkoke i 20 min til kyllingen er mør men ikke løsner fra benet.

Hvis væsken blir for tynn, tar du ut kyllingstykkene ut av gryten og øker varmen.
Kok til sausen tykner. Kast urtekvastene og smak til med salt og pepper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar