søndag 9. januar 2011

Langburger

En litt annen variant enn vanlig hamburger som det jeg er vant til.
Men like god, spennende og prøve ut nye ting.

Til 4 pers:

400 gr kjøttdeig feks kylling eller svin
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 dl vann
2 ss margarin til steking
noen cherrytomater i skiver
1 grovhakket rødløk
100 gr ruccula salat
hamburgerdressing
4 store pølsebrød
4 store skiver ost som feks jarsberg, norvegia ol

Pølsene:
Rør salt og pepper inn i kjøttdeigen og tilsett vannet. Ikke rør for lenge da kan deigen bli seig.
Del i 4 og form deigen til 4 avlange pølser, litt større enn brødene.
Stek på sterk varme, 2 minutter på hver side. Eller stek de i stekovnen på 180 grader i ca 15-20 min.

Pølsebrødene:
Forvarm stekeovnen til 150 grader.
Del pølsebrødene i to og legg dem på et stekebrett.
Legg en osteskive på hver av toppdelene og sett dem inn i ovnen.
Når osten er smeltet lages resten av burgern helt ferdig.

Fyll burgern med salat, tomat, løk, burger og dressing og enjoy en litt anderledes burger :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar