søndag 9. januar 2011

Kinesiske kjøttboller


Disse smakte bare helt fortreffelig og ble så saftige at de smeltet på tungen.
Oppskriften er hentet fra et spis bedre blad, men jeg laget den med litt annet tilbehør.
12 kjøttboller

500 gr kjøttdeig
1 liten purreløk
2 ss kinesisk soyasaus
1 ss potetmel
1/2 dl vann
1/2 kapsel Fond du chef grønnsaksbuljong ( jeg brukte vanlig buljonpulver)
1 ts salt
1 ts malt ingefær
1-2 krm pepper
1 ss olje til steking

Vask purreløken og kjør den i foodprosessor, bland i kjøttdeig, krydderpotetmel,fond/buljong, soyasaus, vann og bland det godt sammen.
Lag 12 kjøttboller som stekes på stekepannen.
Eller legg de på en stekeplate og stek de ved 150 grader i ca 20 minutter da blir de så saftige og gode.

Jeg serverte kjøttbollene med brunsaus, div grønnsaker og kokte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar