tirsdag 25. januar 2011

Bucatini All`amatriciana

Hvem elsker ikke en deilig pastarett?
Her i huset e pasta en stor hit :)
Har nettopp fått meg en ny Italiensk kokebok, det var så mye godt i den boken.
Denne retten er en spesialitet fra Lazio regionen, de lager den helst med svinekjake, men man kan bruke pancetta eller baon istedenfor.

til 6 pers:

1 ss olivenilje
300 gr bacon eller pancetta
1liten løk
2 fedd hvitløk hakket
3/3 ts tørket chiliflak
 800 gr hermetiske tomater,
600 gr spagetti
2 ss hakket persille
revet parmesan

Varm oljen i en stor gryte. Skjær fettet av baconet/pancettaen og stek fettet sprøtt i oljen.
Kast så det sprø fettet og skjær bacon i små biter. Stek dette lett brunt.
Ha løk og stek det på middels varme i ca 6 min til den mykner. Ha i hvitløk og chiliflak og la det surre under omrøring i ca 20 sek, rør inn tomatene. Salt og peppre etter smak.
La sausen småkoke i ca 15 min, til den tykner og mørkner.

Kok imens pastaen i en stor kjele med lettsaltet vann til den er aldente.
Rør inn persille inn i sausen, la pastaen renne av, vend pasta og saus sammen og server med parmesan


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar