søndag 10. oktober 2010

Ovnsbakte nakkekoteletter og grønnsaker med peppersaus

Laget en nydelig middag sist søndag. Alt er lagt inn i en stekepose og enklere kan det ikke bli. 
Så mens middagen stort sett lages av seg selv kan man gjøre andre ting man heller vil gjøre.

til 4 pers:

1 stor stekepose
5 nakkekoteletter
3-4 gulerøtter
 1 liten kålerabi
 2 løk
 1 stor purreløk
6-8 store poteter
salt og pepper
 
Ha salt og pepper på kotelettene og stek de raskt på en stekepanne slik at kjøttet lukker seg. 
Stek så ut stekepannen med litt vann. Legg kotelettene i stekeposen og hell over stekeskyen fra pannen.
 Skrell grønnsakene og skjær potetene i båter, gullerøttene i passe store lengder, kålerabien i passe tykke  lengder, løken deles i 4 og purreløken skjæres i passe lengder ca 3 cm. 
Legg alle grønnsakene sammen med kotelettene og lukk posen sammen. Klipp noen små hull i posen slik at posen ikke eksploderer når den er i ovnen. 
Stek først på ca 75 grader i ca 1,5 time, så 100 grader i ca 1,5 timer alt avhengig av stekeovnen.
 Kok pepper saus ved siden av og server sammen med maten.




2 kommentarer:

  1. Så smart. Vi liker middager som lager seg selv. :-)

    SvarSlett
  2. Heihei:)
    Så flott blogg du har:) Hadde din gamle blogg over blogglista mi og skal legge til denne nye bloggen din i blogglista mi på matbloggen min også:) Og lagt meg til som følger, her skal jeg følge med videre:)

    mvh siv anita, swimzy

    SvarSlett