mandag 27. september 2010

Smørbrød kake med reker og egg

Denne laget jeg til en syforening og den ble kjempe god. 
Laget den dagen før den skulle serveres slik at smakene fikk satt seg skikkelig.

Til en liten smørbrød kake til ca 4-5 pers:

9 skiver formloff
 1/ 2 beger creme frach
 1 tube rekeost
salt og pepper
 1 stor boks reker
 ca 4 hardkokte egg
 Noen skiver hvitost (enkleste er de færdig skjærte i pakker)
 1 sitron
 litt grønn salat til pynt
 evt tomater og dill.

 Skjær skorpene av loffen og legg 3 skiver tett ved siden av hverandre å et fat.
 Bland creme frech, rekeost og litt salt og pepper i en bolle (grunnrøre)
Bre så et lag med grunnrøre over de 3 loffskivene. Legg så et lag med hardkokte egg og strø reker over eggene.
 Legg et nytt lag med loff og bre grunnrøre, egg og reker over.
 Legg så de siste 3 loffskivene på og bre grunnrøre over hele kaken.
Legg osteskiver rundt kaken. Legg egg og reker på toppen og pynt med sitronskiver evnt litt tomater ol.
 Ta litt grunnrøre på salatbladene og press de mot hvitosten til pynt.
La kaken stå kjølig til neste dag før servering.



 

1 kommentar: