Disse hornen fant jeg oppskriften på i et Allers og måtte prøve de. De ble kjæmpe gode og man kan så vidt kjenne smaken av kardemommen.
16 stk.
60 grsmør
3 dl melk
50 gr gjær
400 gr hvetemel ( her brukte jeg 200 gr hvetemel og 200 gr sammalt hvete)
1 ss sukker
1 ts kardemomme
Sammenpisket egg til pensling, valmuefrø eller sesamfrø til pynt.
Smelt smøret og ha i melken. Varm dette til 37 grader. Rør gjæren ut i den lunkene melken.
Ha sukker, mel og kardemomme i en bakebolle/eltemaskin og tilsett så væsken. Lag en smidig deig.
Sett deigen til heving i 30 minutter.
Ta deigen opp på melet bord og del den i to.
Kjevle hver del til en rund leiv, ca 30 cm i diameter.
Del så hver leiv i 8 spisser. Rull spissene sammen fra den bredeste enden og form dem til horn.
Legg dem på bakepapir kledd stekeplate og hev de så i 20 minutter.
Pensle dem så med sammenpisket egg og dryss over valmue eller sesamfrø.
Stek hornene midt i ovnen ved 220 grader i ca 10 min. Avkjøl på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar