Dette er en rett fra Kina, utrolig god saus med masse deilige grønnsaker.
Både sunn og rask og lage er den også.
Til 3 -4 pers:
500 gr svinekjøtt i strimler
4 ss soyasaus
2 ss tørr sherry (kan sløyfes)
4 ts maismel
1-2 skive frisk ingerfærrot, skrelt
2 store vårløk
125 gr friske bønnespirer
5 ss olje
1 stor grønn paprika
noen få buketter med blomkål eller brokkoli
8 cherrytomater, delt i 4
2-3 gulerøtter i fyrstikstrimmler
50 gr grønne bønner uten ender
2-3 ts salt
1/2 dl kjøttkraft
Skjær kjøttet i små tynne skiver. Bland soyasaus, sherry og maismel i en bolle, og ha i svinekjøtt, rør godt til alt kjøttet er dekket.
Skjær vårløken i lengder på 2,5 cm og finhakk ingefærroten. Skyll bønnespirene i en skål med kaldt vann, og fjærn evntuelt skallene som flyter opp.
Varm halvparten av oljen i en wok eller tykkbunnet stekepanne. Rørstek litt og litt kjøtt i 1 min og ta kjøttet deretter opp og legg det til side.
Varm resten av oljen og tilsett vårløk og ingefærrot, deretter resten av grønnsakene, salt og sukker. Rørstek i i 1-2 min og tilsett kjøttet. Tilsett så kjøttkraften og rørstek raskt til grønnsakene er kokte men er fremdeles møre.
Server med kokt ris
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar