søndag 10. oktober 2010

Chop Suey med svinekjøtt

Dette er en rett fra Kina, utrolig god saus med masse deilige grønnsaker.
Både sunn og rask og lage er den også.

Til 3 -4 pers:
500 gr svinekjøtt i strimler
 4 ss soyasaus
2 ss tørr sherry (kan sløyfes)
4 ts maismel
1-2 skive frisk ingerfærrot, skrelt
 2 store vårløk
 125 gr friske bønnespirer
 5 ss olje
 1 stor grønn paprika
 noen få buketter med blomkål eller brokkoli
 8 cherrytomater, delt i 4
 2-3 gulerøtter i fyrstikstrimmler
50 gr grønne bønner uten ender
 2-3 ts salt
 1/2 dl kjøttkraft


Skjær kjøttet i små tynne skiver. Bland soyasaus, sherry og maismel i en bolle, og ha i svinekjøtt, rør godt til alt kjøttet er dekket.
 Skjær vårløken i lengder på 2,5 cm og finhakk ingefærroten. Skyll bønnespirene i en skål med kaldt vann, og fjærn evntuelt skallene som flyter opp.
 Varm halvparten av oljen i en wok eller tykkbunnet stekepanne. Rørstek litt og litt kjøtt i 1 min og ta kjøttet deretter opp og legg det til side.
Varm  resten av oljen og tilsett vårløk og ingefærrot, deretter resten av grønnsakene, salt og sukker. Rørstek i i 1-2 min og tilsett kjøttet. Tilsett så kjøttkraften og rørstek raskt til grønnsakene er kokte men er fremdeles møre.
 Server med kokt ris

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar