Dette var bare så utrolig godt, de beste fløtepoter jeg har laget.
Og så utrolig enkelt så kan man gjøre andre ting mens middagen koker og koser seg.
Til 4 pers:
Rødvins marinade:
4 ss rødvin
2 ss olje
1 fedd hvitløk
1 ss tørket timian
2 stk laubærblad
litt pepper
Bland alle ingrediensene i en plast pose og legg svinekjøttet i.
La kjøttet ligge i 1 time og vend på posen av og til.
Ta kjøttet ut og tørk det litt med papir og stek så kjøttet.
Legg kjøttet i ei ildfast form og hell litt vann i formen, kl den med folie og sett den i ovnen på 150 grader og stek i ca 20 min. Ta så folien av og stek vidre på ca 200 grader i 15 min ( da er kjøttet gjennomstekt, vist mer rød farge ønskes stek det mindre)
Fløte poteter:
1 kg mandelpotet
1 purreløk
3 fedd hvitløk
1 ts timaian (kan sløyfes)
1,5 ts salt
2 krm pepper
2 dl kremfløte
0,75 dl melk
3 dl revet ost
Vask og skrell potetene. Skjær de i tynne skiver.
Skyll purreløken og skjær den i tynne skiver, legg lagvis med potet og purre i ei ildfast form.
Fordel hvitløk, salt, pepper og timian mellom lagene.
Hell blandingen av fløte og melk over og dryss revet ost på toppen.
Stek ved 200 grader i 45-60 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar