fredag 13. august 2010

Spelt brød


Måtte prøve noen nye brød da vi er litt brød lei for tiden.
Fant en oppskrift bak på gjær pakken som måtte prøves.

Til 3 brød:

1 kg siktet speltmel
1/2 kg sammalt speltmel
2 ts salt
1 pk gjær
1 litter vann
evt 150 gr ristet pinjekjerner

Bland det tørre godt sammen. Varm vannet til 37 grader og elt sammen med det tørre til deigen blir glatt og smidig. La deigen heve på et lunt sted i 45 min.
Del deigen i tre deler og lag enten tre runde brød som settes på godt smurt bakeplate eller smør tre brødformer. 
Hev i 45 min , strø litt siktet hvetemel over brødene samt skjær noen snitt i hvert brød.
 Stek nederst i ovnen på 200 grader i 30-45 min.
Avkjøl på rist.

2 kommentarer:

  1. Ble de like gode som de ser ut som?

    SvarSlett
  2. Å ja de ble kjæmpe god og saftige. Disse kommer jeg garantert til og bake flere ganger :)

    SvarSlett