torsdag 1. juli 2010

Carbonara

Denne pasta retten er en av mine favoritter når det kommer til pasta, kan absolutt anbefale den :) Men nå er jo jeg en liten pasta elsker også, men prøv så får du selv avgjøre hva du synest.

Oppskrift på Carbonara:
400 gram pasta (spagetti er supert, penne, fusili eller hva som helst.
250 gram Bacon
1 pk kjøttdeig
5 egg (4 plommer og ett helt)
En skvett fløte (omtrent en ss pr egg)
Revet parmesan (vanlig ost som norvegia funker også)
Pepper og evt salt

Sett på saltet pastavann, skjær bacon i små kuber, og kast dem i en varm stekepanne og stek kjøttdeigen samtidig.IKKE bruk for sterk varme, ta den tiden det trenger.Mens baconet og kjøttdeigen stekes tar du 4 eggeplommer, og et helt egg med plomme og hvite og rører sammen med pepper og fløte i en bolle. Ha i parmesanen
Når pastaen er kokt helles vannet av, ta vare på litt av kokevannet hvis du trenger det til å spe ut sausen litt. Om det er veldig mye fett i bacon pannen kan du ta av litt, men husk: det smaker godt og erstatter olje på pastaen. Bland baconet/kjøtdeigen og pasta i en av grytene, og hell over eggene, bland.
Ikke la gryten stå på varmen, varmen fra pastaen vil varme eggeblandingen. Server straks på et serveringsfat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar