onsdag 5. mai 2010

Verdens beste boller

Dette er de beste bollene jeg har smakt. De er så luftige og utrolig myke.

Denne deilige oppskriften fant jeg på : 

1 l lett melk
300 gram smør
250 gram melis
50 gram fersk gjær
En2 kg pose med hvetemel, ta litt om gangen og stopp når den  ikke klisser mer. du må ikke bruke alt melet.
1 ts kardemomme

Først koker du opp 1 l melk, 300 gram smør og 250 gram melis. Så lar du det kjølne til 37 grader.
Smuldre så opp gjære og bland i væsken.
I bakebollern blander du kardemomme og en god del av melet.
Ha så i melkeblandingen og arbeid deigen godt.
Trill ut boller og legg de på bakepapir kledd plate. Legg håndkle over og la de heve i 1 time på et lunt sted før du steker de.

Bollene skal ikke pensles før steking.

Stekes ved 250 grader i 7-10 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar