Disse er de beste sukker kringler jeg vet om, de blir sprø på utsiden og myke og deilige inni.
Ca 25 stk.
25 gram fersk gjær
100 gram smør
2 1/2 dl melk
1 1/2 dl sukker
1 egg
3/4 ts hjortetakkslat
ca 9 dl hvetemel.
25 gram fersk gjær
100 gram smør
2 1/2 dl melk
1 1/2 dl sukker
1 egg
3/4 ts hjortetakkslat
ca 9 dl hvetemel.
Pensling ( etter de er stekte): 1 dl sukker
smelta smør
smelta smør
Smelt smøret og varm melken (37 grader), rør ut gjæren i den varme melke blandingen.
Bland alt det tørre i en bakebolle, ikke ha i alt hvetemelet med en gang.
Bland så inn egg og melkeblandingen og lag en smidig deig.
Hev deigen på et lunt sted i 30 min.
Del deigen i pase emner og lag kringler, sett de på bakepapir kledd plate og hev de i ca 20 min.
Bland alt det tørre i en bakebolle, ikke ha i alt hvetemelet med en gang.
Bland så inn egg og melkeblandingen og lag en smidig deig.
Hev deigen på et lunt sted i 30 min.
Del deigen i pase emner og lag kringler, sett de på bakepapir kledd plate og hev de i ca 20 min.
Stekes på 250 grader i 8-10 min.
Når de er stekte pensles smeltet smør og strø på sukker.
Disse er best lunken.
De kan fryses men ikke ha sukker og smør på før de skal serveres.
Når de er stekte pensles smeltet smør og strø på sukker.
Disse er best lunken.
De kan fryses men ikke ha sukker og smør på før de skal serveres.
Jeg pleier å varme de litt i microen før jeg har sukker og smør på. Da smaker de som nystekte. Disse er bare verdt å prøve :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar