Denne retten var bare helt nydelig og hva er vel bedre enn skikkelig Thai mat.
Hele huset luktet så godt og kjøttet ble så mørt det bare smeltet i munnen.
4 pers:
450 gr indre- eller yttrefilet
2 ss thailansk soyasaus
2 ss thailansk fiskesaus
2 ss vegetabilsk olje eller peanøtt olje
3-4 koriander røtter, hakket
2 ss svarte pepperkorn, knust
2 fedd hvitløk, hakket
1 ss brunsukker
350 gr poteter, skåret i terninger
1 1/2 dl vann
en bunt vårløk, hakket
225 gr babyspinatblad
kokt ris eller nuddler, til servering.
Skjær biffkjøttet i tynne strimler og legg den i en bolle.
Ha soyasaus, fiskesaus, 1 ss av oljen, koriander røttene, pepperkornene, hvitløken og sukkret i en kjøkken maskin og kjør til det blir en tykk pasta.
Bland dette godt inn i kjøttet og dekk til med plast. Mariner mint i 3 timer, helt natten over.
Varm resten av oljen i en wok eller en stor stekepanne.
Ta kjøttet opp av marinaden, ta vare på resten av marinaden og stek kjøttet i 4 min på hver side til det er brunt. Tilsett resten av marinaden og potetene sammen med vannet og kok forsiktig opp.
La det trekke i 6-8 min eller til potetene er møre.
Tilsett vårløken og spinaten. Kok forsiktig til grønnsakene har falt sammen.
Server med en gang sammen med ris eller nuddler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar