onsdag 5. mai 2010

Velkryddret biff med poteter

Denne retten var bare helt nydelig og hva er vel bedre enn skikkelig Thai mat.
Hele huset luktet så godt og kjøttet ble så mørt det bare smeltet i munnen.

4 pers:

450 gr indre- eller yttrefilet
2 ss thailansk soyasaus
2 ss thailansk fiskesaus
2 ss vegetabilsk olje eller peanøtt olje
3-4 koriander røtter, hakket
2 ss svarte pepperkorn, knust
2 fedd hvitløk, hakket
1 ss brunsukker
350 gr poteter, skåret i terninger
1 1/2 dl vann
en bunt vårløk, hakket
225 gr babyspinatblad

kokt ris eller nuddler, til servering.

Skjær biffkjøttet i tynne strimler og legg den i en bolle.
Ha soyasaus, fiskesaus, 1 ss av oljen, koriander røttene, pepperkornene, hvitløken og sukkret i en kjøkken maskin og kjør til det blir en tykk pasta.
Bland dette godt inn i kjøttet  og dekk til med plast. Mariner mint i 3 timer, helt natten over.

Varm resten av oljen i en wok eller en stor stekepanne.
Ta kjøttet opp av marinaden, ta vare på resten av marinaden og stek kjøttet i 4 min på hver side til det er brunt. Tilsett resten av marinaden og potetene sammen med vannet og kok forsiktig opp.
La det trekke i 6-8 min eller til potetene er møre.

Tilsett vårløken og spinaten. Kok forsiktig til grønnsakene har falt sammen.
Server med en gang sammen med ris eller nuddler.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar