Disse ble kjempe gode og de smeltet på tungen.
2 stk:
Deig:
50 gr fersk gjær
75 gr smør
2 1/2 dl melk
1/2 ts salt
1 dl sukker
1 egg
ca 10 dl hvetemel
Fyll:
50 gr revet kransekake masse
2 dl bringebær syltetøy
Pensling:
1 sammenpisket egg
2 ss mandelflak
Smlt smøret og ha i melken, varm til 37 grader og rør gjæra ut i den lunkene melken.
Ha salt, sukker , egg og det meste av melet i en bakebolle og tilsett melken. Bland til en smidig deig som så vidt slipper bakebollen.
Hev under plast i 40 min. Kna så deigen godt og del den i to. Kjevle ut to rektangler 40x2 cm.
Fordel bringebærsyltetøy og revet mandelmasse over. Rull sammen hver del som en rullekake.
Legg de på bakepapir kledd plate. Klipp i snipper som brettes som en klippekrans til annen hver side.
Etterhev i 40 min, pensle med egg og strø over mandelflak.
Stek på nederste rille i ovnen på 225 grader i 20 -30 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar