I går var det den store bake dagen her hjemme. Disse rundstykkene er lette å lage og det tar ikke lange stunden.
ca 40 stk
2 pk gjær (fersk)
8 dl melk
200 gram smør
4 egg
4 ts salt
4 ts sukker
ca 1,6 kg hvetemel
2 pk gjær (fersk)
8 dl melk
200 gram smør
4 egg
4 ts salt
4 ts sukker
ca 1,6 kg hvetemel
Smelt smøret og ha i melken, la det varmes til 37 grader. Rør gjæren ut i den lunkne melken.
Bland det tørre i en bolle, ikke ha i alt hvetemelet med en gang. Tilsett så eggene og den lunkne melken og bland godt. Deigen skal være smidig og fin. Pass på å ikke ha i for mye hvetemel i, da blir de runsdtykkene tunge.
Hev ca 45 min på et lunt sted. Trill ut rundstykker og legg de på bakepapir kledd plate og la de heve ca 20 min mens ovnen varmes opp. Ikke penske rundstykkene før steking.
Stekes på 250 grader i ca 10 min.
Bland det tørre i en bolle, ikke ha i alt hvetemelet med en gang. Tilsett så eggene og den lunkne melken og bland godt. Deigen skal være smidig og fin. Pass på å ikke ha i for mye hvetemel i, da blir de runsdtykkene tunge.
Hev ca 45 min på et lunt sted. Trill ut rundstykker og legg de på bakepapir kledd plate og la de heve ca 20 min mens ovnen varmes opp. Ikke penske rundstykkene før steking.
Stekes på 250 grader i ca 10 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar